Al een week werd Aarle-Rixtel in de ban gehouden door mysterieuze grote voetstappen die verschenen op meerdere plekken in het dorp. Zondag werd eindelijk het mysterie opgelost. Aarle-Rixtel is namelijk twee inwoners rijker geworden.

Folklore groep ‘Dikkemik’ uit Aarle-Rixtel onthulde twee nieuwe inwoners voor het dorp. De mysterieuze voetstappen die eerder gespot waren, blijken afkomstig te zijn van twee reuzen; Boel en Nölle. Dikkemik heeft de reuzen in het leven geroepen om de identiteit van Aarle-Rixtel te representeren. Hiermee maakt Aarle-Rixtel voortaan deel uit van de 33 al bestaande Brabantse Reuzengildes. “Dikkemik is in het leven geroepen om tradities te behouden en oude tradities te herintroduceren’’, vertelt Ria Nooijen, een van de leden van Dikkemik. “Een tijd geleden hoorde een van onze leden, Henk van Beek, over deze eeuwenoude traditie. Toen ontstond eigenlijk direct het idee om daar ook iets mee te gaan doen.’’ Na wat onderzoek bleek de traditie terug te gaan tot in de 16e eeuw. Vervolgens heeft de groep nog enkele andere reuzengildes bezocht om kennis te maken met andere reuzen. Na al dit onderzoek kon het ontwerpen van de Aarlese reuzen beginnen.

Boel en Nölle
Al snel viel het oog op het muzikale duo Boel Nölle. Dit duo bestond uit Henk van Beek en Henk van Gerwen. Van Gerwen is echter niet meer onder ons. Hun geschreven nummers leven nog eeuwig voort. Voor Henk van Beek kwam de keuze als een verassing. Maar het is zeker geen gekke keuze. Boel Nölle gaf extra energie aan de acties van ‘Ale Blie’ en veel aspecten uit Aarle-Rixtel zijn terug te vinden in hun nummers, en nu dus ook in de reuzen. Net als in hun muziek moeten de reuzen het Aarlese ‘wij-gevoel’ vergroten. De reuzen van bijna 4 meter groot, zijn vormgegeven als de twee zangers. Daarnaast dragen de reuzen enkele belangrijke voorwerpen met zich mee. Zo draagt reus Boel een indianentooi en een waterpomp met zich mee, verwijzingen naar de nummers Platvoetindianen en ’t Pumpke. Reus Nölle