Afgelopen herfst onthulde DeMooiLaarbeekKrant al dat twee nieuwe reuzen het levenslicht hebben gezien in Aarle-Rixtel. Hun voetstappen werden al enige tijd waargenomen in het dorp, en eind november werden de giganten Boel & Nölle op kasteel Croy aan een select publiek van genodigden en pers gepresenteerd.

Er werd toen al aangekondigd dat zij, voordat zij definitief deel konden gaan uitmaken van de dorpsgemeenschap, eerst nog gedoopt zouden moeten worden. Gelukkig laat het versoepelen van de coronamaatregelen nu ook toe dat het Reuzengilde de organisatie van de doopplechtigheid van de beide kolossen heeft kunnen oppakken. Op zondagmiddag 10 april vanaf 13.00 uur is het zover en alle belangstellenden zijn bij deze van harte uitgenodigd. Gezien hun lengte van ruim 4 meter vindt de doop niet in de kerk, maar op het kerkplein plaats. Vanuit heel Brabant komen er reuzen op kraamvisite. Zo zullen Johanna Abcovia en Toon mee ’t Vèèreke (Goirle en Riel), Peer Parel en Ermelinde (Oisterwijk), Heukelom Mie, Arianneke en ’t Klein Draakje (Haaren), en Jas de Keistamper en Hanne met de Moor (Boxtel) in volle glorie te bewonderen zijn. De doop zal vergezeld worden door de nodige pracht & praal, een muzikale omlijsting en natuurlijk de mogelijkheid om het glas te heffen op onze nieuwe grootheden. Voor verdere details over dit groots spektakel in een klein dorp houdt u de lokale en sociale media in de gaten.