Aarle-Rixtel/Tilburg – Vorige week opende het Aarlese Reuzengilde de grote Tilburgse kermis. De twee Aarlese reuzen kregen gezelschap van de reuzen uit Goirle-Riel en die van Gilze. Het reuzengezelschap werd opgehaald door de Tilburgse percussieband Batala. Het werd een swingende en kleurrijke entree. Het reuzengezelschap kreeg een ereplaats vlak voor het grote reuzenrad.

Ook hier zette Batala haar enerverende acts voort, gade geslagen door onze reuzen. De reuzen waren zeer onder indruk van deze ritmische show. Na een openingswoord van de Tilburgse kermiswethouder werd deze happening afgesloten met een optreden van de bekende zanger John de Bever. Hierna werden de reuzen weer netje opgeborgen en konden de leden van het reuzengilde zich op de kennis gaan uitleven. Uiteraard werd hierbij ook gebruik gemaakt van het grote reuzenrad. De avond werd afgesloten met een vochtig bezoek aan de feestende horeca.

Zondag 17 september nemen de Aarlese reuzen deel aan de Internationale reuzenoptocht in Goirle-Riel.

Video Tilburg kermis

Foto’s Tilburg kermis