Lieshout – Het dorpshuis in Lieshout barstte op 6 februari uit zijn voegen tijdens de afscheidsreceptie van burgemeester Frank van der Meijden van de gemeente Laarbeek. De zaal was gevuld met een mengeling van lokale bewoners, politici en vertegenwoordigers van diverse verenigingen. Een opvallende aanwezigheid was het reuzen gilde uit Aarle Rixtel, met de imposante figuren Boel en Nölle.

Onder het leiderschap van Frank van der Meijden heeft de gemeente Laarbeek diverse uitdagingen overwonnen en zich ontwikkeld tot een bloeiende gemeenschap. Nu vertrekt hij voor een nieuwe uitdaging naar de gemeente Tiel, wij wensen hem daar heel veel succes.

Door de overweldigende drukte bleek het onmogelijk voor Joep Gooiker om zijn speech voor te dragen. Desalniettemin wist hij een glimlach op het gezicht van de burgemeester te toveren door een welgemeend afscheidscadeau te overhandigen: een fles reuzenbier, symbool voor de sterke band tussen het reuzengilde en de burgemeester.

Foto’s

Tekst van de niet-voorgelezen speech van de voorzitter van het reuzengilde Joep Gooiker: